ћир    lat    eng    рус     A A A     Штампај    Rss
МЕНИ
Насловна » Обилазак локацијe “Aeродром Поникве“ са потенцијалним извођачима радова
07.12.2023.

Обилазак локацијe “Aeродром Поникве“ са потенцијалним извођачима радова

07.12.2023.године, Центар за разминирање је за потенцијалне извођаче радова на Пројекту за чишћење касетне муниције на локацији „Аеородром Поникве -6“ организовао обилазак терена како би на адекватан начин сагледали све специфичности и сложеност овог пројекта и приступили изради понуде за извођење радова на овој локацији.

Средства за имплементацију Пројекта „Аеродром Поникве-6“, укупне површине 152.600 m2, обезбедиле су, преко Међународне фондације за јачање безбедности људи (ITF), Владе Србије, САД и Републике Кореје.

Обилазак локацијe “Aeродром Поникве“ са потенцијалним извођачима радова Обилазак локацијe “Aeродром Поникве“ са потенцијалним извођачима радова

Конкурсне процедуре за избор извођача радова за реализацију овог пројекта, у организацији ITF-a и уз учешће представника амбасада држава донатора и нашег Центра, биће окончане у наредном периоду.

Центар за разминирање ће изабраног извођача радова увести у посао, пратити реализацију и вршити контролу над радовима и на крају издати уверење о очишћености ове локације у складу са пројектом Центра и по Међународним стандардима за противминско деловање (IMAS).

Разминирањем-чишћењем ове локације створиће се неопходни предуслови за повећање безбедности људи, наставак јачања капацитета и развоја „Аеродрома Поникве“, што ће допринети даљем развоју овог дела Србије, нарочито у области туризма и привлачењу страних инвеститора.