ћир    lat    eng    рус     A A A     Штампај    Rss
МЕНИ
Насловна » ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ O РАЗУМЕВАЊУ О САРАДЊИ СА ДРАКОН ГРУПОМ У ОБЛАСТИ ПРОТИВМИНСКЕ ДЕЛАТНОСТИ
21.07.2023.

ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ O РАЗУМЕВАЊУ О САРАДЊИ СА ДРАКОН ГРУПОМ У ОБЛАСТИ ПРОТИВМИНСКЕ ДЕЛАТНОСТИ

У четвртак, 20. јула 2023. године, у просторијама Центра за разминирање Републике Србије, потписан је Меморандум о разумевању о сарадњи са ДРАКОН групом у области противминске делатности.

У име Центра за разминирање, Меморандум је потписао директор, г. Бојан Гламочлија, а у име ДРАКОН групе, извршни директор г. Александер Аткинс.

ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ O РАЗУМЕВАЊУ О САРАДЊИ СА ДРАКОН ГРУПОМ У ОБЛАСТИ ПРОТИВМИНСКЕ ДЕЛАТНОСТИ ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ O РАЗУМЕВАЊУ О САРАДЊИ СА ДРАКОН ГРУПОМ У ОБЛАСТИ ПРОТИВМИНСКЕ ДЕЛАТНОСТИ

Меморандум предвиђа унапређење међусобне развојне сарадње у области противминске делатности на међународном нивоу, са циљем да се посредством противминског деловања, по УН стандардима и Међународним стандардима за противминско деловање, ублаже последице ратних разарања и опасности које у Републици Србији представљају касетна муниција, авио бомбе – ракете, мине и други експлозивни остаци рата заостали након НАТО бомбаровања, Првог и Другог светског рата, као и приликом осталих ратних дешавања.

Такође, Меморандум предвиђа и размену искустава на унапређењу система противминског деловања, сарадњу на научним пројектима и развој нових технологија, као и размену капацитета, обуку кадрова и едукацију становништва о опасностима од мина и ЕОР-а.