ћир    lat    eng    рус     A A A     Штампај    Rss
МЕНИ
Насловна » ОБИЛАЗАК ЛОКАЦИЈА СА ПОТЕНЦИЈАЛНИМ ИЗВОЂАЧИМА РАДОВА ЗА ПРОЈЕКТЕ ТЕХНИЧКОГ ИЗВИЂАЊА У ОПШТИНИ БУЈАНОВАЦ
23.06.2023.

ОБИЛАЗАК ЛОКАЦИЈА СА ПОТЕНЦИЈАЛНИМ ИЗВОЂАЧИМА РАДОВА ЗА ПРОЈЕКТЕ ТЕХНИЧКОГ ИЗВИЂАЊА У ОПШТИНИ БУЈАНОВАЦ

У четвртак, 22.јуна 2023.године, на територији општине Бујановац, Центар за разминирање организовао је обилазак две локације за потенцијалне извођаче радова на Пројектима техничког извиђања на површинама за које се сумња да су загађене минама.

Површина локације под називом "Ђорђевац-1" износи 122.200м2, док се локација "Ђорђевац-2" простире на 122.600м2.

ОБИЛАЗАК ЛОКАЦИЈА СА ПОТЕНЦИЈАЛНИМ ИЗВОЂАЧИМА РАДОВА ЗА ПРОЈЕКТЕ ТЕХНИЧКОГ ИЗВИЂАЊА У ОПШТИНИ БУЈАНОВАЦ ОБИЛАЗАК ЛОКАЦИЈА СА ПОТЕНЦИЈАЛНИМ ИЗВОЂАЧИМА РАДОВА ЗА ПРОЈЕКТЕ ТЕХНИЧКОГ ИЗВИЂАЊА У ОПШТИНИ БУЈАНОВАЦ

Средства за реализацију пројекта обезбеђена су преко Међународне фондације за јачање безбедности људи (ИТФ) од стране Владе Републике Србије, САД и Републике Корејe.

Потенцијални извођачи радова имали су прилике да се на терену упознају са специфичностима и сложеностима ових пројеката, како би на адекватан начин сагледали пројектне задатке и приступили изради понуда за извођење радова на овим локацијама.

ОБИЛАЗАК ЛОКАЦИЈА СА ПОТЕНЦИЈАЛНИМ ИЗВОЂАЧИМА РАДОВА ЗА ПРОЈЕКТЕ ТЕХНИЧКОГ ИЗВИЂАЊА У ОПШТИНИ БУЈАНОВАЦ

Конкурсне процедуре за избор извођача радова за реализацију ових пројеката, у организацији ИТФ-а и уз учешће представника амбасада држава донатора и нашег Центра, биће окончане у наредном периоду.

Центар за разминирање ће изабране извођаче радова увести у посао, пратити реализацију и вршити контролу над радовима и на крају издати уверење у складу са пројектима Центра, по Међународним стандардима за противминско деловање (ИМАС) и стандардним оперативним процедурама извођача радова (СОП).

ОБИЛАЗАК ЛОКАЦИЈА СА ПОТЕНЦИЈАЛНИМ ИЗВОЂАЧИМА РАДОВА ЗА ПРОЈЕКТЕ ТЕХНИЧКОГ ИЗВИЂАЊА У ОПШТИНИ БУЈАНОВАЦ

Реализацијом предметних пројеката отклониће се опасност коју мине представљају за локално становништво и животну средину, а истовремено, биће омогућено безбедно и оптимално коришћење земљишта.