ћир    lat    eng    рус     A A A     Штампај    Rss
МЕНИ
Насловна » ПРЕДАВАЊЕ AМБАСАДОРА ИТАЛИЈЕ У ОКВИРУ ПРОГРАМА ОБУКЕ РУКОВОДИЛАЦА У ДРЖАВНИМ ОРГАНИМА – ЧЛАНСТВО У ЕУ
25.05.2023.

ПРЕДАВАЊЕ AМБАСАДОРА ИТАЛИЈЕ У ОКВИРУ ПРОГРАМА ОБУКЕ РУКОВОДИЛАЦА У ДРЖАВНИМ ОРГАНИМА – ЧЛАНСТВО У ЕУ

ПРЕДАВАЊЕ AМБАСАДОРА ИТАЛИЈЕ  У ОКВИРУ ПРОГРАМА ОБУКЕ РУКОВОДИЛАЦА У ДРЖАВНИМ ОРГАНИМА – ЧЛАНСТВО У ЕУ

24. маја 2023. године, на позив Националне академије за јавну управу, у оквиру програма обуке руководилаца у државним органима - саће модул „Чланство у ЕУ“ - пројекта који финансира ЕУ у циљу јачања професионалних капацитета државних службеника на положају у Републици Србији, амбасадор Италије Њ.Е. Лука Гори, одржао је предавање и разговарао са полазницима ове обуке.

Центар за разминирање представљала је помоћник директора, г-ђа Тијана Цветковић, која је заједно са руководиоцима из различитих институција, имала прилику да од амбасадора чује каква је сарадња Србије и Италије, поготово у економском сектору, као и о свим бенефитима које обе државе имају од сарадње.

ПРЕДАВАЊЕ AМБАСАДОРА ИТАЛИЈЕ  У ОКВИРУ ПРОГРАМА ОБУКЕ РУКОВОДИЛАЦА У ДРЖАВНИМ ОРГАНИМА – ЧЛАНСТВО У ЕУ

Амбасадор је говорио о приоритетима за државе западног Балкана у процесу преговора, а као први приоритет наведена је безбедност као основа сигурности свих грађана и даљег развоја.

Осим амбасадора Италије, на обуци су говорили и Драгана Филиповић, сертификовани тренер НАЈУ и бивша амбасадорка и Зоран Милосављевић, програмски координатор пројекта.

Планирано је да у наредном периоду, полазници обуке посете и институције у Бриселу и упознају се са радом и начином функционисања администрације ЕУ.