ћир    lat    eng    рус     A A A     Штампај    Rss
МЕНИ
Насловна » УЧЕШЋЕ ЦЕНТРА НА НАУЧНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ „НАУКА У ФУНКЦИЈИ ОДБРАНЕ“ У ОРГАНИЗАЦИЈИ ВОЈНЕ АКАДЕМИЈЕ
17.05.2023.

УЧЕШЋЕ ЦЕНТРА НА НАУЧНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ „НАУКА У ФУНКЦИЈИ ОДБРАНЕ“ У ОРГАНИЗАЦИЈИ ВОЈНЕ АКАДЕМИЈЕ

УЧЕШЋЕ ЦЕНТРА НА НАУЧНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ „НАУКА У ФУНКЦИЈИ ОДБРАНЕ“ У ОРГАНИЗАЦИЈИ ВОЈНЕ АКАДЕМИЈЕ УЧЕШЋЕ ЦЕНТРА НА НАУЧНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ „НАУКА У ФУНКЦИЈИ ОДБРАНЕ“ У ОРГАНИЗАЦИЈИ ВОЈНЕ АКАДЕМИЈЕ

Представници Центра за разминирање, на челу са директором г. Бојаном Гламочлијом, учествовали су на дводневној научној конференцији војних наука „ВојНа 2023“ на тему „Наука у функцији одбране“ која је одржана у уторак 24. и среду 25.маја.

Војна академија Универзитета одбране била је домаћин више десетина експерата и научних радника из области војних, друштвених, природних и техничко-технолошких наука.

УЧЕШЋЕ ЦЕНТРА НА НАУЧНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ „НАУКА У ФУНКЦИЈИ ОДБРАНЕ“ У ОРГАНИЗАЦИЈИ ВОЈНЕ АКАДЕМИЈЕ УЧЕШЋЕ ЦЕНТРА НА НАУЧНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ „НАУКА У ФУНКЦИЈИ ОДБРАНЕ“ У ОРГАНИЗАЦИЈИ ВОЈНЕ АКАДЕМИЈЕ

Свечаном отварању овог догађаја присуствовали су државни секретар у Министарству одбране Немања Старовић, ректор Универзитета одбране бригадни генерал проф. др Бобан Ђоровић, начелник Војне академије пуковник ванредни проф. др Срђан Благојевић, начелник Школе националне одбране „Војвода Радомир Путник“ пуковник Мићо Сувајац, као и представници Министарства одбране и Војске Србије, Универзитета одбране и академске јавности Републике Србије.

На петом панелу, представљен је заједнички рад директора Центра за разминирање г. Бојана Гламончлије, Дејана Благојевића и пуковника Александра Милића на тему „Један модел примене беспилотних летелица у откривању минских поља“.

У прилог томе говори чињеница да је на овом, петом по реду, научном скупу о војним наукама у организацији Војне академије, на горе поменуте теме представљено преко 100 научних радова, саопштења и рукописа.