ћир    lat    eng    рус     A A A     Штампај    Rss
МЕНИ
Насловна » 25 година рада ITF Установе за јачање безбедности људи
12.04.2023.

25 година рада ITF Установе за јачање безбедности људи

ITF Установа за јачање безбедности људи са седиштем у Љубљани прославила је 25 година од оснивања.

ITF је један од најзначајних и најпоузданијих партнера, који је од оснивања Центра за разминирање Републике Србије 2002. године, па све до сада, континуирано посвећен решавању проблема у вези са хуманитарним разминирањем у Републици Србији.

25 година рада ITF Установе за јачање безбедности људи

25 година преданог рада поздравила је и председница Републике Словеније, г-ђа Наташа Пирц Мусар, која је у свом говору, на пријему који је уприличен поводом овог значајног јубилеја, одала признање садашњем и бившем особљу ITF-а за њихов рад. Она је такође захвалила донаторима, међу којима је и Влада Републике Србије, на великодушности и дугорочној финансијској и политичкој подршци.

https://www.predsednica-slo.si/en/news/the-work-of-the-itf-is-of-the-utmost-importance-and-we-need-to-continue-and-strengthen-international-humanitarian-action/

Од 2015. године, Влада Републике Србије издваја средства за разминирање на југу Србије, која ITF увећава средствима донатора.

У претходном периоду, преко ITF-a, средства за разминирање мина и чишћење касетне муниције у Републици Србији обезбеђена су и из донација САД, Шпаније, Немачке, Норвешке, Канаде, Чешке, ЕУ, Ирске, Јапана и Јужне Кореје. До сада је укупно издвојено преко 28.000.000 УСД.

Захваљујући сарадњи нашег Центра са ITF-ом, у 2022.години, покренут је пројекат помоћи жртвама експлозивних остатака рата чији је носилац Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Р.Србије.

Директор Центра за разминирање, г. Бојан Гламочлија и запослени и овим путем упућују срдачне честитке колегама из ITF-а и изражавају наду за наставком успешне сарадње у стварању безбеднијег света.