ћир    lat    eng    рус     A A A     Штампај    Rss
МЕНИ
Насловна » Састанак у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања по питању помоћи жртвама мина
31.03.2023.

Састанак у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања по питању помоћи жртвама мина

30. марта 2023. године, у просторијама Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, одржан је састанак у вези са интензивирањем започете сарадње Центра за разминирање, овог миниистарства и ITF Установe за јачање безбедности људи из Словеније, по питању помоћи жртвама мина.

Састанак у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања по питању помоћи жртвама мина  Састанак у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања по питању помоћи жртвама мина

Међу учесницима су били г. Бојан Гламочлија, директор Центра, државни секретар Миле Карановић, помоћница министра-Сектор за пензијско и инвалидско осигурање и борачко-инвалидску заштиту, г-ђа Татјана Миленковић, шеф Одсека из поменутог Сектора, г-ђа Милица Ђурић и самостална саветница, г-ђа Јованка Симић, као и г. Александар Гагић, жртва која је у склопу заједничког пројекта Центра и овог министарства, боравила на рехабилитацији на Универитетско-рехабилитационом институту Сочa у Словенији. ITF Установу за јачање безбедности људи из Словеније, преко које су обезбеђена средства Републике Кореје за реализацију овог пројекта, представљао је директор регионалне канцеларије, г. Грегор Санчанин.

Саговорници су констатовали да су постигнути одлични резултати на заједничком пројекту, о чему је могао да посведочи г. Гагић, који је похвално говорио о приступу и целеокупној организацији на УРИ Соча.

Разматрани су даљи кораци и проширење сарадње у овој области у циљу успостављања континуиране подршке настрадалима.