ћир    lat    eng    рус     A A A     Штампај    Rss
МЕНИ
Насловна » СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ПЕТОГОДИШЊИЦЕ РАДА НАЦИОНАЛНЕ АКАДЕМИЈЕ ЗА ЈАВНУ УПРАВУ
24.03.2023.

СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ПЕТОГОДИШЊИЦЕ РАДА НАЦИОНАЛНЕ АКАДЕМИЈЕ ЗА ЈАВНУ УПРАВУ

СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ПЕТОГОДИШЊИЦЕ РАДА НАЦИОНАЛНЕ АКАДЕМИЈЕ ЗА ЈАВНУ УПРАВУ

21. марта 2023. године на позив Националне академине за јавну управу, директор Центра за ратминирање, г. Бојан Гламочлија, присуствовао је Свечаном обележавању петогодишњице рада Националне академије за јавну управу.

Догађају су присуствовали министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић, министар без портфеља Ђорђе Милићевић, амбасадорка Краљевине Шведске у Републици Србији Њ.Е. Аника Бен Давид, амбасадор Републике Словеније Њ.Е. Дамјан Бергант, градоначелници и високи представници међународних партнерских организација, као и сарадници и пријатељи Академије.

СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ПЕТОГОДИШЊИЦЕ РАДА НАЦИОНАЛНЕ АКАДЕМИЈЕ ЗА ЈАВНУ УПРАВУ СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ПЕТОГОДИШЊИЦЕ РАДА НАЦИОНАЛНЕ АКАДЕМИЈЕ ЗА ЈАВНУ УПРАВУ

Дејан Милетић, в.д. директора НАЈУ, нагласио је да је 65.000 обучених службеника јавне управе значајан резултат Академије. Истакао је и да су планови Академије велики, укључују примену алата вештачке интелигенције у стручном усавршавању службеника, док је крајњи циљ оснаживање и професионализација службеника за управу по мери грађана.

Александар Мартиновић, министар државне управе и локалне самоуправе, навео је да је оснивањем Aкадемије по први пут успешност реформи у различитим сферама друштва почела да се мери нивоом знања и вештина запослених који су носиоци тих реформи.

На свечаности су додељена и признања институцијама и појединцима који су својим залагањем и континуираном подршком допринели да се Национална академија за јавну управу за пет година постојања позиционира као једна од водећих институција стручног усавршавања запослених у јавној управи у Европи.