ћир    lat    eng    рус     A A A     Штампај    Rss
МЕНИ
Насловна » Учешће Центра на Гала вечери у организацији „Маrshall Legacy Institute“
24.10.2023.

Учешће Центра на Гала вечери у организацији „Маrshall Legacy Institute“

На позив aмеричкe организације „The Маrshall Legacy Institute“, представници Центра за разминирање присутвовали су донаторској Гала вечери поводом прославе 26 година чишћења терена од мина и експлозивних остатака рата, која се одржала 17.октобра 2023. године, у Вашингтону, САД.

Учешће Центра на Гала вечери у организацији „Маrshall Legacy Institute“

„The Маrshall Legacy Institute“ је организација која, између осталог, спроводи програме противминског деловања којим обезбеђује земљама угроженим минама и експлозивним остацима рата ресурсе и обуке потребне да разминирају свој простор и да се позабаве дугорочним утицајима мина и експлозивних остатака рата, као што су лоше економске прилике за најосетљивије групе друштва, дуготрајне тензије између етничких и верских група и недостатак могућности за образовање и развој лидерства за младе.
Међу таквим програмима су, између осталих, партнерски програм за обуку паса за откривање мина, програм помоћи жртвама мина и преживелима од мина, програми образовања – деца против мина, миротворци и они који решавају проблеме, мир преко спорта.

Учешће Центра на Гала вечери у организацији „Маrshall Legacy Institute“ Учешће Центра на Гала вечери у организацији „Маrshall Legacy Institute“

Међу овогодишњим добитницима награда које су уручене на Гала вечери нашли су се представници из Ирака, Босне и Херцеговине, САД.

На скупу су учествовали представници донатора, представници међународних хуманитарних организација, представници центара за разминирање из целог света.

Центар за разминирање захваљује организацији „The Маrshall Legacy Institute“ на позиву и још једном честита на постигнутим резултатима у претходних 26 година чишћења терена од мина и експлозивних остатака рата.